Üdvözöljük Honlapunkon!

A Debreceni Egyetem az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében sikeres pályázatott nyújtott be „Integrált szervezeti és komplex felső oktatási szolgáltatások, valamint képzések fejlesztése a versenyképes Debreceni Egyetemért (Versenyképes Debreceni Egyetem)” címmel, mellyel 874 996 800 Ft összegű támogatást nyert el.

Az Európai Uniós pályázati forrásból az Egyetem megújítja gazdasági működésének folyamatait, szolgáltatásszervezésre irányuló belső kompetenciáit, hogy a jelenleginél költséghatékonyabban és magasabb minőségben működtethető, fenntartható, a hazai és a nemzetközi környezetben helytállni képes intézménnyé váljon. A működési hatékonyság növelése versenyelőnyt biztosít a hazai és a nemzetközi felsőoktatási térben való érvényesüléshez.

A fejlesztés célja az intézmény hallgató-vonzerő képességének növelése azon célcsoportok esetében, amelyek szorosan illeszkednek a társadalmi-gazdasági környezethez, illetve az intézmény adottságaihoz és hagyományaihoz.
A nemzetközi képzéshez kapcsolódó szolgáltatások és kapacitások fejlesztése, valamint a hallgatók tanulmányi előmenetelét és munkaerő-piaci érvényesülését támogató szolgáltatások fejlesztésével az intézmény bővíteni tudja beiskolázási potenciálját és növelni tudja képzési eredményességét és sikerességét.

A hatékonyabb, kiadásait optimalizáló felsőoktatási intézmény létrejöttéhez a szervezeti struktúra átvilágítására, a folyamatok optimalizálására, a kiadáscsökkentési potenciál feltárására és kiaknázására van szükség. Az intézmény a működését alapvetően meghatározó támogató folyamatok felülvizsgálatát és újraszabályozását is tervezi oly módon, hogy az eredmények felhasználhatóak legyenek mind a szervezeti struktúra későbbi optimalizálásához, mind pedig a folyamatok informatikai támogatásának javításához. A Debreceni Egyetem irányításának, működésének javítása érdekében szükséges még a humánerőforrás-kapacitás szakmai fejlesztése, illetve az intézmény gazdaságinformatikai nyilvántartásainak fejlesztése.

A projekt eredményeképpen az intézmény a jelenleginél költséghatékonyabban és integráltabban, alapfeladat-ellátásában korszerűsített, professzionálisan menedzselt szervezetként működhet.