Nemzetközi toborzás

 

A „Nemzetközi beiskolázási potenciál növelése” alprojekt keretén belül fő célkitűzésünk a nemzetközi képzési tartalmak, szolgáltatások iránti kereslet felmérése, e tartalmak kialakítása, a nemzetközi képzési környezet fejlesztése volt.  Az alprojektben a Debreceni Egyetem agrár, természettudományi, valamint orvostudományi karai, illetve az ERASMUS program felelősei működtek együtt.

            Az alprojekt keretében kiemelt fontossággal kezeltük a nemzetközi marketing és PR tevékenységet. Ennek keretében a projekt futamidején belül több, a Debreceni Egyetem külföldiek körében való népszerűsítését elősegítő angol nyelvű promóciós kiadványt, 6 perces image filmet, valamint 30 mp-es reklámspotot készítettünk. Emellett a Debreceni Egyetemet az egyik legnagyobb potenciális célterületünkön, Kínában népszerűsítő kiadvány kínai változata is elkészült és nyomtatásba került.

Mivel a leghatékonyabb kapcsolatteremtési forma a személyes kontaktuson alapul, és tapasztalataink szerint a legtöbb hallgató az oktatási vásárokon és az általunk szerződésben álló ügynökhálózaton keresztül értesül intézményünkről, ezért számos helyszínen képviseltük egyetemünket előadásokkal, konzultációval, ügynöki továbbképzésekkel és standokon hallgatókat-szülőket fogadva. A nemzetközi képzési tartalmak, szolgáltatások kialakítása, fejlesztése érdekében a külföldi hallgatók idevonzására a képzésekhez kapcsolódó tananyagfejlesztést végeztünk. A nemzetközi képzési környezet fejlesztése érdekében az oktatási adminisztráció, és intézményi szolgáltatások fejlesztése is lezajlott. Az alprojekt keretén belül elkészült a Mobilitási portál (mobi.unideb.hu) és az Elektronikus Nyilvántartási Rendszer továbbfejlesztése, illetve az angol nyelvű képzéseket népszerűsítő honlap fejlesztése.

            Célkitűzésünk, hogy a külföldi hallgatók körében az orvostudományi képzéseink mellett az angol nyelven elérhető agrár, illetve természettudományi képzéseket helyezzük fókuszba, melynek eredményeképpen egy Magyarországon egyedülálló, nemzetközileg versenyképes oktatási spektrumot kínál ma a Debreceni Egyetem.

 

 

Vezető: Dr. Jenei Attila, Nemzetközi Oktatási Központ igazgatója

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Központi telefonszám: +3652512900

Telefon mellék: 58059