Vezetői Információs Rendszer

 

A Debreceni Egyetem vezetői információs rendszerét továbbfejlesztő alprojektben a kötelező vállalásokon túl (pl. FIR adatváltozások követése VIR adatszolgáltatással) az alábbi jelentősebb feladatok valósultak meg:

- Bővült a VIR adatköre: K+F+I területen 12 új riport került kialakításra. Ezek egyike az oktatók, kutatók tudományos tevékenységét bemutató publikációs riport, mely forrásrendszere a Magyar Tudományos Művek Tára, a magyarországi kutatásokhoz kötődő bibliometriai adatbázis.

- A Neptun adatkörre épülő riportok számának bővítése mellett megvalósult a hallgatói adatokra vonatkozó historikus adattárolás.

- Az SAP forrásrendszer változása miatt redefiniálásra kerültek a pénzügyi tartalmú riportok, a költségvetési modulból érkező adattartalmakra új adatkockák épültek.

- Kidolgozásra került a DE stratégiai céljaihoz kapcsolódó mutatószámrendszer.

- Tekintettel arra, hogy a VIR forrásrendszerei különböző szervezeti kódolást használnak, megvalósult ezek harmonizációja.   

- A Debreceni Egyetem a vezetői információs rendszer bevezetésével elsődleges feladatának tűzte ki célul a döntéshozók tájékoztatását az irányításuk alá tartozó területekhez kapcsolódóan. 2014-ben a VIR-re, mint adatforrásra támaszkodva először készült el a dékáni vezetés számára olyan kiadvány, mely az oktatás, humán-erőforrás, K+F+I, pályázati tevékenység, gazdálkodás területeken szolgáltatott idősorosan, grafikusan szemléltetett riportokat, jelentéseket.

- 2014-ben első alkalommal adtunk ki egy olyan kiadványt, mely az Egyetemet a számok tükrében mutatja be. Megjelenésével azt kívántuk elérni, hogy az egyetemi polgárok, a költségvetési és üzleti szférából való partnereink, leendő hallgatóink, a kormányzati döntéshozók, versenytársaink, frissen végzettjeink, valamint munkáltatóik átfogó és világos képet alkothassanak az Egyetemünkről. A kiadványhoz az adatokat a VIR Központ biztosította.

A projekt zárásakor a DE VIR rendszerében hat területen (pénzügyek, oktatás, diplomás pályakövetés, humán-erőforrás, K+F+I és pályázati tevékenység) több, mint 50 riport áll a vezetők rendelkezésére, hogy döntéseik meghozatalakor objektív adatokra támaszkodjanak.

 

 

Vezető: Papp Attila, alprojektvezető

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Központi telefonszám: +3652512700

Telefon mellék: 74152