Infrastruktúra-menedzsment rendszer

 

Az Infrastruktúra-menedzsment alaprendszer (IMRA) bevezetését megcélzó alprojekttel szembeni egyik alapvető elvárás az intézményi infrastruktúra adatok (és ehhez kapcsolódó egyéb jellemzők, pl. üzemeltetési költségek, épületenergetikai jellemzők) naprakész, nagy részletezettségű nyilvántartásának, másrészt a rendszerben található adatok rendszerezett kinyerésének megvalósítása volt. A rendszer bevezetésével további célként fogalmazódott meg az épület üzemeltetéshez kapcsolódó működtetési, fenntartási kérdések gyors, precíz és megbízható megválaszolásának támogatása is. A bevezetett rendszer segíti továbbá az operatív ügyintézést, a vezetői döntéshozatalt, objektív információkat biztosít a költségvetés üzemeltetési költségeinek tervezéséhez költségviselőkre bontva, és támogatja az ad-hoc és rendszeres adatszolgáltatásokat.

A bevezetett IMRA rendszer szervesen illeszkedik a Debreceni Egyetem informatikai infrastruktúrájába, ami a felhasználói azonosítások megfelelő kezelését és az egyszerű vagy strukturált adatszolgáltatást és adatfogadást is magába foglalja.

 

 

Vezető: Dr. Vincze Szilvia, VIR Központvezető

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Központi telefonszám: +3652512900

Telefon mellék: 74414