Leghátrányosabb helyzetű kistérségek

 

LHHK alprojekt - Turizmusfejlesztés a Berettyóújfalui LHH kistérségben

Az alprojekt keretében három altevékenységet valósítottunk meg.

 

1. A kistérség helyi termékeinek és turisztikai vonzerőinek feltárása, fejlesztése.

Projektünkben a Berettyóújfalui kistérség helyi termékeinek és turisztikai vonzerőinek feltárását végeztük el és megfogalmaztuk fejlesztésének lehetőségeit. Vonzerő-leltárt készítettünk, amely a természeti és kulturális értékek mellett tartalmazza a helyi termékeket is, amely a gasztro-turizmus alapja lehet.

2. OTDK-, illetve szakdolgozatok írása a kistérséghez kapcsolódóan

A kistérség gazdasági-társadalmi problémái, lehetséges fejlesztési irányai, a turisztikai termékfejlesztés fókuszai, alkalmazható marketing-menedzsment módszerek témákban segítettük hallgatóink OTDK-, illetve szakdolgozatot készítő munkáját.

3. A kistérség szakembereinek, közösségeinek invitálása a kistérségen kívüli rendezvényekre, fórumokra (tapasztalatcsere, kapcsolatépítés céljával)

Rendezvényszervezés által a kistérség szakembereit, közösségeit invitáltuk a kistérségi fórumokra tapasztalatcsere, kapcsolatépítés céljából, amely hozzájárult a kistérségben élők összefogásának és szemléletváltásának segítéséhez.

 

 

Vezető: Dr. Könyves Erika, Turizmus- Vendéglátás-menedzsment Tanszék vezetője

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Központi telefonszám: +3652508444

Telefon mellék: 88325