Karrierszolgáltatás

 

Alprojekt: Karrier- és alumni szolgáltatások továbbfejlesztésea Debreceni Egyetemen

 

A TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV „Integrált szervezeti és komplex felsőoktatási szolgáltatások, valamint képzések fejlesztése a versenyképes Debreceni Egyetemért” című pályázat során kiemelt célkitűzés volt, hogy a Debreceni Egyetem növelje népszerűségét a hallgatók körében, szorosan illeszkedve a társadalmi-gazdasági elvárásokhoz, illetve az intézmény adottságaihoz és hagyományaihoz.

 

A hallgatói szolgáltatások körének bővítését szolgálta többek között a pályázat azon eleme is, amely a karrierszolgáltatások és karrierirodák működésének, illetve a korábbi hallgatókkal való kapcsolattartást szolgáló alumni rendszer továbbfejlesztését tűzte ki célul. A pályázat megvalósításának eredményeként az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat által működtetett Hallgatói Karrier- és Szolgáltató Központ jelentős segítséget nyújtott/nyújt a hallgatóknak az álláskeresésben, adatbázisai révén a hallgatók számára személyre szabott állásajánlatokat közvetít, tréningeket szervez pl. állásinterjú vagy önéletrajzírás témakörében, szakmai gyakorlati lehetőségeket tár fel, továbbá rendezvények szervezése révén, mint Állásbörze és Karriernap, közvetlen kapcsolatot teremt a hallgatók és a munka világának szereplői között. Hatékonyabbá vált az itt tanulók tájékoztatása a számukra elérhető karrierlehetőségekről is.

A hallgatói szolgáltatások körében a karrier- és az alumni szolgáltatások rendszere számos ponton együttműkött. A pályázatban foglalt fejlesztések eredményeként a Hallgatói Kapcsolatok Igazgatósága keretében működő Alumni Központ tevékenysége is jelentősen kibővült, és egyre több jelenlegi és korábbi hallgató veheti igénybe szolgáltatásait.

 

A pályázatban vállalt célkitűzéseink keretében megvalósult:

  • számos, a hallgatói életutat támogató szolgáltatás fejlesztése
  • jelentősebb rálátás kaptunk a munkapiaci igényekre
  • az alumni rendszer széles körű fejlesztése
  • rendszeresen frissülő öregdiák adatbázis fejlesztése
  • informatikai fejlesztés az intézményi karrier iroda esetében: egy központilag koordinált, professzionális, interaktív, dinamikus, web-felületet kiépítésén keresztül
  • intézményi hallgatói karrier, alumni, valamint tanácsadói szolgáltatási tevékenység továbbfejlesztése
  • a projektben közreműködő partnerek, a hallgatók és a végzettek számára szakmai konferenciák, workshopok megszervezésre; mint pl: Karrier- és alumni irodák találkozója

 

Bízunk abban, hogy a pályázat eredményeként, illetve tanulmányaik végeztével elhelyezkedő hallgatók megőrzik kapcsolatukat egykori intézményükkel, hozzájárulnak az egyetem társadalmi kapcsolatrendszerének további erősítéséhez.

 

 

Vezető: Pilishegyi Péter, Hallgatói Kapcsolatok Igazgatósága igazgató, alprojektvezető

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Központi telefonszám: +3652512900

Telefon mellék: 72057